od nZL » Uto Júl 21, 2009 5:52 pm
No kupil som si Cococha uhliky 3kg balenie ale je to strasne peklo rozpalovat na plynovom sporaku. Najprv som to tam len nehal polozene ale nerozpalilo sa to rovnomerne - tam kde slahal plamen boli vypalene take priehlbiny a dym nesiel ziadny, tak som ho rozbil a rozpaloval vsetky kusky z viacerych stran.
Druhy pokus bol este horsi, na zaciatku som ho rozbil na 2 casti a nahrieval, no musel som to chodit rozpalovat asi na 6x lebo to vzdy vyhaslo (uz som si precital ze som to nemal davat tou uplne rovnou stranou aby tam prudil vzduch). Poriadne to islo az ked som to rozpalil zo vsetkych stran a bol rozpaleny aj zvnutra, vtedy uz to bolo v pohode, len tolko nervov a bordelu a casu to zobralo, ze som si povedal ze pokym nemam nejaky krb tak serem na to a budem pouzivat RZU :D
Myslite ze ked spravim z alobalu take nieco ako tarbus a dam to na plynovy sporak tak sa ten alobal roztopi?
edit: nevydrzi :D
Alebo som este rozmyslal ze to dam do elektrickej rury - ta ma hore taku spiralu, tak ju rozpalim na 300°C a dam uhlik uplne k tomu, to by mohlo ist ne?
A na tu mikrovlnku som uplne zabudol, musim tiez vyskusat.