Stránka 1 z 3

Cococha vs Cocobrico

PoslaťNapísal: Ned Dec 14, 2008 3:58 pm
od David091
zaujimalo by ma aky je v nich rozdiel??
pripadne ktore su lepsie

PoslaťNapísal: Ned Dec 14, 2008 8:56 pm
od POtkan
je to jedno a to iste ;-)
asi niekedy pozmenili nazov

PoslaťNapísal: Štv Nov 19, 2009 9:52 pm
od XtremeQTXX@Gmail.com
Ked si pozres zlozenie tak cocobrico maju vecsi podiel cisteho uhlika ako cococha = horia dlhsie a maju menej popola.
Ale rozdiel je len nejakich 5% takze skoro zanedbatelne.

PoslaťNapísal: Štv Dec 10, 2009 9:07 am
od remus
Ludia, poradte mi.
Uhliky rozhavim uplne do cervena zo vsetkych stran, ale vodnicu neviem roztahat ani za nic.
Normalne dam Nakhla asi 2mm pod alobal, resp. 2vrstvu. Polozim ich na okraje korunky, 2 cocobrico. Ale ani za nic neviem roztahat. Vzdy musim dat tarbus, ale to sa mi po chvilke zacne pripalovat, tak tarbus ide dole. To zas ale chladne. Takze vzdy kurim tak, ze coco skor pri strede, a tabak sa rychlo specie.

What's wrong ?!

PoslaťNapísal: Štv Dec 10, 2009 9:15 am
od Maki
co ja viem, ja pracujem s tarbusom stale.... ak sa ti to nechce tak to rob ako v cajovniach - rozpal kokosak, rozbi ho tak na 4 casti a rovnomerne ich rozloz po korunke, ked zacnu chladnut, daj si este jeden tak isto

PoslaťNapísal: Štv Dec 10, 2009 9:35 am
od remus
Ako to rozbijas :D ?
Som to skusal nozom, neslo to.
Tak za studena kladivom :-D A bol z neho prach.

PoslaťNapísal: Štv Dec 10, 2009 9:57 am
od POtkan
ja to rozbijam bezne nozikom + niecim co je po ruke (kludne flasa)
najprv to jemne narezem, potom pritlacim nozik a silno po nom buchnem

povedal by som ze tvoj problem spociva v rovnej ploche tychto uhlikov, ak ich nepodlozis (ako cartman) alebo nerozdelis tak nema priliz kazde prudit teply vzduch spod nich (co znamena ze aj skor zhasnu)

bezne pri cocoche staci rozpalit jednu stranu, tarbus a intenzivne tahanie uz urobi svoje

PoslaťNapísal: Štv Dec 10, 2009 12:20 pm
od nZL
Rozzhaveny uhlik rozbijes velmi jednoducho najlepsie kladivom alebo nejakym tazsim naradim, proste slabo staci poklepkat a pekne sa rozpadne.

PoslaťNapísal: Štv Dec 10, 2009 4:00 pm
od Maki
co ja viem, ja nerozbijam, ale co som parkrat skusal tak riadne rozpaleny uhlik - 3x po nom tuknes kliestami trosku nech si spravis jamku, do nej potom zatlacis a ide to

PoslaťNapísal: Sob Jan 16, 2010 6:37 pm
od HULK
neviem ako cococha ale nedavno som kupil cocobrico... a poviem vam tie uhliky su fakt neskutocne... na kotlik priemeru 5 cm davam 3 cele uhliky na okraj a ide to... dobre je na tom to ze to sialene dymi ale tabak sa neprepaluje chut je neskutocna a dymi uzasne... ale tarbus pri tom nepouzivam...

PoslaťNapísal: Uto Feb 02, 2010 8:04 am
od remus
Okej, tak oživujem túto tému. Je to síce o CocoBricu, s témou skoro nič spoločné, ale nechcel som otvárať novú.
Môže sa stať že po roku mi uhle nejako navlhli ? Neviem mám taký zvláčtny pocit, ani neviem prečo.

Môže byť, že pri horení, resp. rozpalovaní niečo škodlivé uvolňujú ? Lebo vela krát sa mi stalo, že už pri kokosáku mi bolo divne, tak som dal RZU a šlo vpohode.

PoslaťNapísal: Uto Feb 02, 2010 9:20 am
od POtkan
navlhnut by aj mohli veru, ale ta teplota pri ktorej sa zapaluju musi vlhkost dost eliminovat

pri rozpalovani tieto uhliky smrdia, ale to zrejme vsetky

rozdiel bude aj vo varkach, niektore sa vydaria viac

este ma napadlo roztahovanie, pokial sa snazis intenzivne roztahat kokosak a ten nie je dostatocne zapaleny (povedzme ze mas len zapalovac), moze ti byt z toho zle

PoslaťNapísal: Uto Feb 02, 2010 9:31 am
od remus
Presne to sa mi asi stava :D
Polozim ho cerveny, pockam 2 min, nejde tak taham ako o dusu, nech to uz fici...

PoslaťNapísal: Uto Feb 02, 2010 2:22 pm
od Jozefo
Ja vzdy kokosaky prekladam kym su cerstvo rozpalene. 30 sec na lavo, 30 sec na pravo, potom do stredu a za minutku dam sluk ze za 3 take sluky zadymim miestnost :)

A chut je vyborna. Zaklad je rozpalit to na max a vyckat spravnu dobu ;)

Aj ked uz uhlik vyzera cerveno, stale ho rozpalujem... 1 vrstva alobalu + korunka zoberu teplo... nasledne ich pretocim opacne aby spodok bol na vrchu (je jemne schladeny).

PoslaťNapísal: Str Feb 03, 2010 7:12 pm
od quicky6
Kokosák zvyknem pomocou noža a kladiva rozdeliť na dve rovnaké časti a tie rozpáliť úplne do červena v krbe, tie potom dať na korunku s dvoma vrstvami alobalu + zo začiatku a na konci tarbuš - inak celú dobu bez. Odkedy tabak nakladám tak 5 mm pod alobal, sa mi nestalo, že by bol prepálený - celú dobu skvelá chuť.
Som s kokosákmi max. spokojný