Zdravím
Chcem sa spýtať, len nedávno som si začal robiť vodnú fajku aj doma (doteraz len v čajovni, ale došlo mi že ma zdierajú o velké eurá). Tak som si kúpil vodnú fajku a tabaky v Egypte. Ide o jednohadicovú asi 45cm vysokú vodnú (možno trošku viac). Tabaky, hmm, neviem presne aké mám, no nieje to nič prevratné ako Nakhla a podobne, ..skôr sú to lacnejšie tabaky pre začiatočníkov. A tu smeruje moja otázka pre tých čo majú skúsenosti.
Kolko asi vydrží naloženie tabaku do cca takéhoto kotla?
http://www../content/images/ ... cabeza.jpg
(možno pár mm vyššieho)
Dávam tam tabaku až po strop, no snažím sa tak, aby sa nedotýkal alobalu, moc ho nestláčam, trochu ho aj nadrobím. No ten tabak stratí chuť už po pol hodine, keď už mám pocit že fajčím len uhlík, vtedy dám dole alobal, a ten tabak je na uhol čierny.
Preto sa pýtam, kolko môže trvať kým sa znehodnotí tabak, či už nejaký šunt, alebo nejaký kvalitný do kotla aký som uviedol nižšie?
A druhá otázka, ako zistím že ten tabak má dosť, naozaj sa to dá zistiť len tak, že je "spálený"? Bol by som rád ak by mi tu niekto odfotil odkrytý kotol keď končí fajčenie, to by mi pomohlo.
PS: vody dávam asi tak 2-3cm nad kovové telo. Dierky robím malé a na husto, no iba v miestach kde je uhlík. Dávam 2x 2cm kockaté uhlíky. Fajku netreba ani roťahovať, hneď ide hustý dym a dobrá chuť, no ten tabak ma štve,.. skúšal som aj 2 značky, no nikdy nedrží viac ako spomínanú polhoďku. Dík za odpovede.