Stránka 1 z 2

prva skusenost

PoslaťNapísal: Štv Okt 01, 2009 9:05 pm
od Palino
Caute , dnes som kupil fajku (viac v mojej teme) fajcil som cez nu dost ma teraz pali hrdlo , neviem ci som nieco nespravil zle alebo ci to je tym , ze som dlho nefajcil , ani cigarety . ako zapalujete uhlik ? tak aby bol komplet cerveny ? aky tabak vam najviac chuti ? kolko vody do fajky ? plnu? alebo poloplnu ? je lepsie pouzivat tie sita , alebo alobal ? Za odpovede dakujem . Palo

PoslaťNapísal: Pia Okt 02, 2009 12:47 am
od nZL
Mozno sa ti spalil tabak a preto ta pali hrdlo, alebo si nevymenil dlhsie vodu a fajka bola cela prehriata a tym padom aj dym bol teplejsi... tazko povedat

-uhlik aby bol cely rozzhaveny
-vody tolko aby ked silno taham nesla voda do hadice
-najlepsie je pouzivat kvalitny alobal 2 vrstvy

PoslaťNapísal: Pia Okt 02, 2009 5:14 am
od Kexo
Tabaku nesmies dat uplne plny kotol, lebo sa ti prepali. Tiez musis po case posuvat uhlik po alobale, ked to uz zacne skriabat. Ak mas velmi velky uhlik, skus ho pred zapalenim zlomit a skusat ako to ide najlepsie, ked nepojde dym daj tam obidve polovice, ked zacne skriabat jednu zhod etc.

PoslaťNapísal: Pia Okt 02, 2009 8:36 am
od Palino
Dakujem za rady . Skusim dat viac vody lebo som nedal ani do polovice a tak som musel tahat ako blazen :) a mozno to je aj nekvalitnou sisou z egypta :D

PoslaťNapísal: Pia Okt 02, 2009 3:24 pm
od *kurier*
to s tym alobalom a sitkom aj mna zaujima co je lepsie tam davat preco alobal a preco sitko ?

PoslaťNapísal: Pia Okt 02, 2009 4:02 pm
od Kexo
Lebo sitko ma velke diery a dostane sa ti do tabaku viac popola.

PoslaťNapísal: Pia Okt 02, 2009 4:51 pm
od Maki
+ nasavas viac kysliku z okolia cez tie dierky a teda sa to odrazi aj na dyme.... sitko ako take je nudzove riesenie ked nemas doma alobal a obchod je daleko...

PoslaťNapísal: Pia Okt 02, 2009 5:14 pm
od robci465365
Na sitko kašli ( aspoň zatiaľ ) tabaku nedaj príliž veľa ale ani málo ( musíš to proste odhadnúť, často sú kotlíky atipické a teda veľkosti-typy rôzne ).
Uhlík mávam väčšinou na 50% a viac rozžeravený,
vodou zalejem asi 1,5-2cm tyčku z tela hadice.

PoslaťNapísal: Sob Okt 03, 2009 1:56 pm
od *kurier*
tak ale ja nemam dobry pocit z toho alobalu je prisili tenky aby odolal ziaru z uhlika tym padom sa musi nieco z neho spalovat a dostavat sa to do dymu

PoslaťNapísal: Sob Okt 03, 2009 2:04 pm
od Maki
tak si daj 2 vrstvy alobalu... okrem toho - co by sa ti z neho dostavalo do dymu? alebo ked tvoja mama pecie kurca tak ho obcas nezakryje alobalom? vtedy sa ti nic neuvolni?.... logika

PoslaťNapísal: Sob Okt 03, 2009 5:53 pm
od robci465365
*kurier* píše:tak ale ja nemam dobry pocit z toho alobalu je prisili tenky aby odolal ziaru z uhlika tym padom sa musi nieco z neho spalovat a dostavat sa to do dymu


Maki má pravdu, alobal=hliník (Al) teplota tavenia alebo začiatky ,, topenia " sú vysoko nad teplotou uhlíka tak sa neboj...

2 vrstvy niekedy nestačia ( keď máš úplne tenký alobal a máš dobrý uhlík ) tak treba viacej ale na to prídeš sám, len skúšaj :smOke:

PoslaťNapísal: Pon Okt 05, 2009 10:32 pm
od remus
Keď hovoríš o štípaní hrdla. Nezapálil si náhodou RZU a nedal ho hneď na korunku ? V tom prípade by si natiahol síru a nedivil by som sa. To zničí aj chuť tabaku.
Neber to ako podceňovanie ale veľa ludí to tak robí. Dokonca ani ja som to nevedel ešte pred rokom xD

PoslaťNapísal: Str Okt 07, 2009 10:23 pm
od *kurier*
robci465365 píše:
*kurier* píše:tak ale ja nemam dobry pocit z toho alobalu je prisili tenky aby odolal ziaru z uhlika tym padom sa musi nieco z neho spalovat a dostavat sa to do dymu


Maki má pravdu, alobal=hliník (Al) teplota tavenia alebo začiatky ,, topenia " sú vysoko nad teplotou uhlíka tak sa neboj...

2 vrstvy niekedy nestačia ( keď máš úplne tenký alobal a máš dobrý uhlík ) tak treba viacej ale na to prídeš sám, len skúšaj :smOke:


No s tou teplotou tavenia neviem ci mas celkom pravdu je to vidiet na klasickom bongu ked si nedas pozor so zapalovacom prepalis alobal viete o com hovorim ne ? :g

PoslaťNapísal: Str Okt 07, 2009 11:01 pm
od nZL
Na klasicky bong pouzivas priamy ohen a ten ma vacsiu teplotu ako uhlik. A aj tak by si s tym zapalovacom musel pekne dlho palit alobal aby sa mu nieco stalo.

PoslaťNapísal: Pia Okt 09, 2009 12:10 am
od *kurier*
nZL píše:Na klasicky bong pouzivas priamy ohen a ten ma vacsiu teplotu ako uhlik. A aj tak by si s tym zapalovacom musel pekne dlho palit alobal aby sa mu nieco stalo.


staci par sekund plus sa prida do toho ziar z produktu a mas to prepalene