Ok no vyskusal som ten Phunnel, je to
Havana Phunnel Bowl, vyska 12cm, priemer 8cm, vojde sa tam 25g tabaku. Po prvom nalozeni okamzite klesol alobal na tu dieru a neslo tahat, aj ked to neni vobec problem, staci dat na dieru 2 ohnute kusky alobalu a je to uplne bez problemu. Tah je nieco uplne ine na co som bol zvyknuty, je to ako tahat cez shishu na ktorej neni kotol, vynikajuci tah uplne bez akehokolvek odporu. Tento kotol potrebuje o dost viac tepla ako ine kotle, velky cococha kvader rozbity na 4 casti s tarbusom zaistili uspokojivy dym, no ked su uhliky takto rozbite tak vydrzia o nieco menej, takze spotreba uhlikov je vacsia. Kedze melasy nikam nestekaju tak sa tabak vlastne vari vo vlastnej stave -> vyhodou tohto je viac dymu, lepsia chut a vacsia vydrz.
Moja
mod bowl co bola original k shishe je vysoka 7cm, siroka 7.5 a vojde sa do nej 15g tabaku. Vnutri vydrzi s jednym uhlikom v klude 2 hodiny, chut a dym su vyborne. Uz tie 2 hodiny su celkom dost, phunnel ma potencial ist aj 3 hod, co je podla mna uplne zbytocne, neviem kto by chcel 3 hod vkuse fajcit tu istu prichut, ja teda ne.
Takze ak to zhrniem, tak velky phunnel nema moc zmysel kupovat, jedine vyuzitie vidim pri viachadicovych shishach na party kde je 4 a viac ludi. Ked chcete phunnel odporucam kupit small alebo aspon medium. Celkovo to nie je zas o tolko lepsie ako bezny kotol, aj ked tie vyhody su nepopieratelne. Ja zostanem pri svojej mod bowl a phunnel si necham len na prilezitosti.