Pri fajčení vodnej fajky mi uniká vzduch cez ventil, napriek tomu, že ventil je zatiahnutý na doraz k závitu. Vzduch stadiaľ uniká veľmi výrazne, pri ťahaní fajka vôbec nebuble, iba počuť unikajúci vzduch cez ventil. Fajku som vždy zložil v súlade s videami alebo rôznymi návodmi. Pokiaľ ventil odšrobujem zo závitu a pritlačím na závit prst, vzduch z fajky neuniká, domnievam sa, že „ ide tak ako by mala“. Tento problém mám od zakúpenia vodnej fajky. Mimochodom vodná fajka bola zakúpená v Egypte pred viac ako deviatimi mesiacmi. Tento problém som zatiaľ vyriešil čisto po domácky. Do ventilu som natlačil hygienickú vreckovku. Po tomto vyriešení fajka „funguje“. Domnievam sa, že toto riešenie nie je v súlade s kostolným poriadkom, chcel by som tento problém natrvalo odstrániť, preto by som chcel zakúpiť nový ventil. Avšak neviem či všetky ventily sú rovnaké a pasujú na všetky fajky bez rozdielu, neviem či majú rovnaký priemer, prípadne či v mojom ventile nechýba nejaká súčiastka ktorá rieši tento problém.
Ventil ktorý je teraz na fajke má vnútorný priemer 0.9cm (deväť milimetrov) V jednom internetovom obchode sa mi poradilo nájsť ventil s priemerom jedného cm. Nie som si istý, že ventil bude pasovať na moju vodnú fajku. Myslím si, že nie. Urobí tam jeden milimeter rozdiel a odstráni môj problém ?
Toto je môj prvý príspevok do tohto fóra. Dúfam, že svoj problém som vložil do správnej kolónky a opísal ho čo najpresnejšie, najzrozumiteľnejšie Ak som založil tému ktorá je obsahom podobná už založenej téme, za vzniknuté opakovanie tém sa ospravedlňujem. Za zodpovedanie a vyriešenie mojich otázok Vám ďakujem.