zeres.rybiz píše:No myslim ze sme sa navzajom pochopili. Nemam uz nejak nadalej chut reagovat aj na tie tvoje novonastolene veci, nie ze by som ta tym chcel nejak ponizit na uroven ze ma nezaujimas, ale zostali by sme v bludnom kruhu, aspon na urovni nejakych detailov, v ktorych si trocha protirecime. A mne sa nechce hadat sa :)
Inac, kupil si si tie šutre nakonec? :)
zeres.rybiz píše:Co ja viem, podla mna to je uplne prirodzene, ze krystaly sa lisia. Je to sposobene tym, ze okrem H2O sa vo vode vyskytuje aj obrovske mnozstvo mineralov, kovov a podobne. Tym padom je uplne prirodzene ze rozne pramene, ktore pred tym ako vyvru nachytaju kvantum roznych latok zo zeme, maju ine zlozenie. Ine zlozenie, ine molekuly a tym padom iny vzorec. A sad neveris tomu, ze ked na flasku vody napises Hitler, tak bude krystal cerveny a gulaty. To bolo len podla podobnosti potom tym vodam dopisane. Podla mna cielom nebolo dokazat "magiu okom nepozorovatelnych sil", ale len pestrost vody. Nieje voda ako voda, pod mikroskopom.
Inac co sa tych myslienok tyka, hovorim ze je o vsetko len v ludskej psychike a nejake prostriedky ako magicke kamene a podobne su len barlicky aby si ich dokazal vyfiltrovat. Proste musis mat hybatela, ktory pohne iste myslienkove pochody, ale ja osobne sa spolieham skor na seba, preto som skepticky.
tomo-boss píše:akoze musim s tebou nesuhlasit. je ina vec to hnat do extremu ale niecona tych "ezoterickych" veciach bude. A je to aj vedecky dokazane ze myslienkami dokaze clovek ovplyvnit hmotu.
toto je link na clanok o panovi co sa vola Masaru Emoto. Je to japonsky doktor, a skumal krystaly vody pod mikroskopom. Pozri si aj tie fotky odtial. Je to voda z roznych riek, je tam destilovana voda, voda pozehnana zen-budhistickym mnichom, a tie na konci su fotky vody na ktorej obale boli napisane rozne slova.
http://www.wellnessgoods.com/MESSAGES.ASP
marci003 píše:pozrel som si ten dokument (what the bleep do we know) a uz to aj zacina davat zmysel.. v tom dokumente predsa sami vedci priznali, ze co je v kvantovej fyzike problem, je ze do nej nevedia zaclenit "pozorovatela" ako dalsiu z premennych.. vela veci z toho dokumentu bolo trochu nad moje chapanie, ale zaujimava bola cast kde sa vysvetloval elektron ako vlna, resp. castica.. to bolo akoze fakt psycho.. to co my volame ezoterika alebo mysticizmus pritom moze byt prave logickejsie nez sa na pohlad zda - teda, ze prave myslienky su tvorcami reality.. ten dokument je vhodne si pozriet.. aj kebyze pochopite len 10 percent
tomo-boss píše:marci003 píše:pozrel som si ten dokument (what the bleep do we know) a uz to aj zacina davat zmysel.. v tom dokumente predsa sami vedci priznali, ze co je v kvantovej fyzike problem, je ze do nej nevedia zaclenit "pozorovatela" ako dalsiu z premennych.. vela veci z toho dokumentu bolo trochu nad moje chapanie, ale zaujimava bola cast kde sa vysvetloval elektron ako vlna, resp. castica.. to bolo akoze fakt psycho.. to co my volame ezoterika alebo mysticizmus pritom moze byt prave logickejsie nez sa na pohlad zda - teda, ze prave myslienky su tvorcami reality.. ten dokument je vhodne si pozriet.. aj kebyze pochopite len 10 percent
ocenujem ze si niekto najde cas sa do toho aj trocha zahryznut fakt, aspon mam s kym debatovat o tychto veciach lebo zatial co som sa s ludmi o tom rozpraval kazdy povie ze je to zaujimave a po 10 minutach to pusti z hlavy.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia