tieto uhlíky majú výhodu ?e sa rýchlo rozpália zapalovačom. Stačí nahria? kraj počkat kým dodymi a moze sa zača?.
nevýhoda ked sa rozpalujú smrdia(dá sa vyvetra?) a nikto nevie s čoho sú zlo?ené
taketo uhliky sa pouzivalu aj u nas v cajovni (LM). a to ze pri rozpalovani dymia to je nic, to dymia len tak 10-20 sekund a potom uz su rozpalene a ani ich necitit. podla mna je to zlisovane drevene uhlie prelisovane zo sirou-ta to rozpaluje a ta aj tak smrdi
Ako ich rozpalovať ? Na kotli alebo mimo ? A koľko potom čakať pred prvým potiahnutím. Rozťahovať ?
Videl som už aj také, že zapáliš, položíš na kotol na alobal, počkáš minutu a ideš.
Celkovo neviem ako sa zapalujú, lebo všimol som, že keď aj normálnym zapalovačom podpálim rožok toho uhlíku, začne po celom obvode iskriť.
Takže radťe raďťe...
REMUS:
RZU si rychlo zapalne uhliky to su tie ako si povedal zapalis kusok a das na kotol a pockas chvilku pokial sa nerozzeravy a ides
Potom si Brikety kokosaky atd a tie rozpalis najlepsie v krbe v ohni alebo specialnym zapalovacom nato skusal som aj na sporaku ale to trvalo 20 minut a nebolo to ono
ale ked si vsimnete tak uhlik je z jednej strany vypukly a z druhej ma take ako priehlbeninu.. tak ja to ukladam tak aby vypukla cast bola hore a priehlbina dole.. lepsie to dymi aj chuti.. neviem preco
moore ty si to skusal dat aj naopak sak to je narokom lebo v tej diere sa ti drzi teply zduch a neni tam taki priami dotyk na ten alobal a proste neprazi to tam na ten tabak tak aspon aj si to tak myslim