od remus » Sob Máj 21, 2011 10:48 pm
Pred asi mesiacom som posielal dobierku a vyzeralo to troška, respektíve úplne ináč.
1, Do krabičky som zabalil veci, čo som chcel poslať.
2, Celé som to olepil bielym papierom a páskou zatiahol pretŕčajúce časti tak, aby sa to náhodou pri manipulácí neroztrhlo (ak bude na balíku niečo volné, s pravdepodobnosťou že sa to natrhne, poštárka ti to nezoberie)
3, Vlavo hore som dal adresu prijímateľa. Vpravo dole odosielatela (mňa).
4, Prišiel som za tetuškou za okienkom, mrkol na ňu okom a hovorím, že potreboval by som poslať takýto balík na dobierku bla bla. Opýta sa, či má viac ako 2 kilá (ak nie, dá sa tuším poslať ako list -> lacnejšie). Či to chceš poistiť proti poškodeniu (nie-> lacnejšie).
5, Podá ti papieriky a povie čo presne máš vyplniť ako, kde sumy atď..
6, Odovzdáš na okienku, ona s tým spraví čo je treba, naskenuje to, olepí krabičku 1000 nálepkami a povie ti sumu ktorú zaplatíš..
Vždy to robím takto, aj keď je vela ludí, radšej si vystojím tú radu, aby mi poradila čo ako presne. Lebo neraz sa mi stalo že som došiel s hotovým balíkom, kukla na mňa, že to čo je, a mohol som is domov prebalovať.
Sumu píšeš takú ako chceš aby ti poslal dotyčný človek. Pošta nerieši kolko to stálo teba. Ty zaplatíš za to že to oni pošlú, doručia..
Na balík napíšeš, kolko si bude tetuša pýtať od adresáta keď mu to donesie.
Následne ti domov príde šek na takúto sumu, ktorú si vyzdvihneš na pošte :)
Všetko o vodnej fajke nájdeš na:
- Kód: Vybrať všetko
http://tinyurl.com/7rdgacf