od POtkan » Pon Jan 12, 2009 10:00 am
Nemozes porovnavat CLO a spotrebnu dan, na veci kde je spotrebna dan, sa bezcolny limit nevztahuje, cital som ten zakon.
Ja som tiez nakupoval veci do limitu - tj nezaplatil som nic naviac, kupoval som i veci nad limit - zaplatil som clo + dph, to ci ti nadlimitne veci prejdu len tak je na nahode (samozrejme mas trestnopravnu zodpovednost). Gift a podobne somariny realne nepomozu, bez ohladu na to ci je to dar, si zo zakona povinny zaplatit dlh a samozrejme DPH (znie to blbo ale je to proste tak)
Byt na mieste predajcu tak ti vratim v najhorsom pripade len cenu po odpocitani postovneho+balneho obojsmerne (vascinou je to i v podmienkach), co si dobre zrataj pretoze vascina postovneho je dotovana, ale prave pri tychto problemoch platis plnu cenu, co je logicke kedze natebe nic nezarobil predajca.
Ale skusat to samozrejme mozes, jedine negativum je ze az na to niekto dojde, pojdu po kazdom baliku, co znamena dokladat doklad (fakturu, potvrdenie z banky a podobne) ku kazdej somarine co kupis, za co budeme dakovat spekulantom