V Egypte sú dva rozdielne tradičné zpôsoby na prípravu čajov. Na oby dva se v?ak pou?ívá jedine čierny čaj a to predov?etkým z Keni a z Ceylónu. Zelený čaj je v Egypte velmi nepopulární.
V severnom Egypte se čaj pripravuje zpôsobom zvaným Koshary. Lístky čierneho se nechajú niekolko minut luhova? vo vriacej vode a potom je čaj osladený trstinovým cukrom a dochutený lístkami čerstvej mäty. Koshary čaj je več?inou vcelku slabý, preto?e se dává tak pól čajové ly?ičky čaje na jedenu ?álku.
Naopak v jiu?nom Egypte je oblúbený čaj zvaný Saiidi. Je pripravovaný varením čierného čaju s vodou na velmi prudkom plameni okolo 5 minut. Je extrémne silný, pou?ívajú se minimálne dve vrchovaté ly?ičky čaju na ?álku. Po dovarení je čaj oslazen velkým mno?stvom trstinového cukru, čo je nezbytnosté, inak by byl čaj nesnesitelne horký. Saiidi čaj má velmi často docela neprostupnu čiernu farvu a je mo?né a? překvapujícu, ?e je e?te v kapalnom stave.